NIEUWS
AGENDA
DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN
Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB
NIEUWS
Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB
Da Vinci Laboratory Solutions en JSB, beide value-added resellers van Agilent Technologies en leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en -diensten, kondigen vandaag aan samen verder te gaan als één bedrijf, onder de naam van Da Vinci Laboratory Solutions.
Met de eenwording van Da Vinci en JSB worden twee complementaire product- en dienstportfolio’s gebundeld, waarbij de combinatie nog beter kan voorzien in de vraag vanuit de markt. Hierdoor versterkt Da Vinci haar positie als toonaangevende speler op het gebied van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen. Ook versterkt Da Vinci haar internationale aanwezigheid met een kantoor in het Verenigd Koninkrijk, buiten de al bestaande internationale kantoren in India, China en Singapore.
Synergie
Sander Affourtit, COO van JSB, zal operationeel directeur worden van de samengevoegde value-added partners van Agilent: “Deze schaalvergroting levert synergie op voor beide partijen en er kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en kunde waardoor extra slagkracht gegenereerd kan worden. Aangezien het productenpakket complementair is, komen er via de combinatie ook meer high-end chromatografische oplossingen ter beschikking.”
Martijn van Raalte, CEO van Da Vinci Laboratory Solutions is verheugd met de stap: “Deze samenvoeging stelt ons in staat om synergieën te creëren, meer innovatieve oplossingen aan te bieden, bredere service te kunnen verlenen en beter te kunnen voorzien in de specifieke behoefte van onze klanten in diverse sectoren.”
Over JSB
Sinds 2002 is JSB actief op de Benelux markt als volwaardig kennispartner in chromatografische en massaspectrometrische oplossingen. JSB is één van de grotere partners van Agilent in Nederland en voegt waarde toe op de Agilent systemen door deze systemen te integreren met aanvullende modules (bijvoorbeeld monstervoorbereiding en detectieapparatuur) om zo een oplossing op maat te kunnen bieden voor klanten. JSB telt 19 medewerkers en heeft kantoren in Lelystad, Eindhoven en in de UK.
Over Da Vinci Laboratory Solutions
Da Vinci Laboratory Solutions werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen vanaf monstervoorbereiding, analyse, rapportage, datamanagement, verbruiksartikelen tot en met het verlenen van technische ondersteuning. Net als JSB is Da Vinci value-added reseller van Agilent Technologies. Da Vinci heeft kantoren in Rotterdam (HQ), Geleen, India, China en Singapore. Het bedrijf telt 50 medewerkers en biedt een uitgebreid applicatie- en testlaboratorium, een trainingsruimte en R&D-faciliteiten. De missie van Da Vinci is om met haar chromatografische oplossingen de laboratoriumefficiëntie te verhogen.
Trainingen ‘chromatografie & massaspectrometrie’
agenda
Trainingen ‘chromatografie & massaspectrometrie’
Werk je met Agilent gaschromatografie- of massaspectrometriesystemen en wil je je kennis hierover verdiepen? Schrijf je dan in voor één van de trainingen van Da Vinci Laboratory Solutions.
Kies uit een basistraining waarbij je meer leert over de analysetechniek of een training waarbij je praktijkervaring opdoet in het onderhoud en troubleshooting. Natuurlijk kan je deze trainingen ook combineren om het maximale uit een gaschromatograaf of massaspectrometer te halen.
Tijdens de ééndaagse basistraining maak je kennis met de principes van gaschromatografische (GC) of massaspectrometrische (MS) technieken. Daarna komen de verschillende onderdelen van de GC of MS één voor één aan bod; van injectie tot en met detectie.
Wil je ook zelf het onderhoud uitvoeren, problemen herkennen en oplossen? Schrijf je dan in voor de tweedaagse training onderhoud en troubleshooting, waarbij je afwisselend in theoretische en praktische sessies meer leert van onze GC- en MS-specialisten. De trainingen in 2023 zijn door de deelnemers beoordeeld met een score van goed tot uitstekend.
De trainingen zijn gebaseerd op het gaschromatografische platform van Agilent Technologies en worden gehouden in het applicatielaboratorium op het Da Vinci hoofdkantoor in Rotterdam.
Naast deze trainingen biedt Da Vinci nog de volgende cursussen aan:
- ééndaagse Micro GC training
- tweedaagse GERSTEL monsterintroductie training
- ééndaagse DHA PetroReporter training
- ééndaagse SimDist PetroReporter training
- Maatwerk trainingen op locatie
Bezoek de website van Da Vinci voor het actuele trainingsprogramma, voor meer informatie over de trainingen of om je direct aan te melden voor één van de trainingen.
Köttermann neemt Deense laboratoriuminrichter Labflex over
Eén van de producten van Labflex is System 14, een flexibel en modulair laboratoriummeubelsysteem, dat verkrijgbaar is met verschillende werkbladmaterialen, deuren, scharnieren en handgrepen.
NIEUWS
Köttermann neemt Deense laboratoriuminrichter Labflex over
De Köttermann Group heeft het Deense Skive gevestigde Labflex overgenomen. Deze fabrikant van laboratoriuminfrastructuuroplossingen, waaronder labmeubilair en ventilatie-oplossingen, richt zich op de industriële sector, het onderwijs, de biowetenschappen en de medische zorg in Noord-Europa.
De overname versterkt de positie van de Köttermann Group als wereldleider op het gebied van de bouw van laboratoriuminfrastructuur. Daarbij sluit het streven van Labflex naar oplossingsgerichte innovaties van de hoogste kwaliteit naadloos aan.
“We zijn zeer verheugd Labflex als nieuw lid van de Köttermann-familie te verwelkomen”, zegt Kazim Doyuran, managing director van Köttermann. “Door deze overname kunnen we onze internationale 360-graden service van laboratoriuminfrastructuuroplossingen verder uitbreiden en nog klantgerichter aanbieden.”
Door geavanceerde technologieën te combineren en getalenteerde medewerkers nieuwe perspectieven te bieden, kunnen de bedrijven duurzame groei realiseren in een gediversifieerde markt, zo is de gedachte. Net als bij de overname van Lab Concept in 2023 zal ook in dit geval de professionele competentie van Labflex geleidelijk in het portfolio van de Köttermann Group worden ingepast.
Webinars Milestone bij
Salm en Kipp
agenda
Webinars Milestone bij Salm en Kipp
Salm en Kipp organiseert de komende maanden enkele seminars in samenwerking met Milestone, fabrikant van onder meer magnetronovensystemen voor monstervoorbewerking in tal van applicatiegebieden.
De volgende Engelstalige webinars staan gepland:
- 11 juni 2024: Total workflow approach for petrochemical and polymer laboratories.
- 11 juli 2024: Tips for ultraWAVE customers.
Nadere informatie is vanaf circa twee weken voor aanvang van het betreffende webinar te vinden op de site van Salm en Kipp. Daar kan je je ook inschrijven.
Speciale aanbiedingen bij
Anton Paar
NIEUWS
Speciale aanbiedingen bij Anton Paar
Afgelopen jaar heeft Anton Paar nieuwe instrumenten geïntroduceerd, zoals vlampunttesters, een destillatie-analyzer en FTIR.
Uiteraard zijn deze nieuwe instrumenten ook aan te sluiten op onze AP Connect software voor datamanagement. De software is vernieuwd zodat ook instrumenten van derden kunnen worden aangesloten.
De speciale inruilaanbiedingen zijn onder meer:
- Krijg een mooie korting van 20% of meer bij inruil van je oude dichtheidsmeter voor een nieuwe.
- Krijg gratis een vlampuntmeter of destillatie-analyzer bij aanschaf van een nieuwe dichtheidsmeter.
- Krijg gratis een dichtheidsmeter bij aanschaf van een nieuwe vlampuntmeter of destillatie-analyzer.
Informeer naar de voorwaarden en je persoonlijke aanbod bij je contactpersoon of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.
Praktische statistiek voor
het laboratorium
agenda
Praktische statistiek voor het laboratorium
Op 4, 5, 18 en 19 september 2024 kunnen (senior)-analisten, afdelingshoofden, kwaliteitscoördinatoren of laboratoriumhoofden, op wie de vierdaagse cursus van QAducation is gericht, zich in Breda onderdompelen in de statistiek.
De cursus is een mix van lezingen, achtergronden en cases en levert de benodigde kennis op voor het uitvoeren van validaties, bepalen van meetonzekerheden, borgen van analytische processen en de daaruit voortkomende resultaten. Naast basisbegrippen komen complexe statistische technieken aan de orde, waaronder regressie- en variantieanalyse. Je leert welke statistische technieken je eenvoudig en doeltreffend doorrekent in excel, zodat je je op de toepassing blijft richten.
Een greep uit de inhoud:
- Beslissen: hypothese, soorten fouten, Z-toets, T-toets, F-toets, chi-kwadraattoets, gepaard en ongepaard, Kolmogorov-Smirnov toets, Dixons Q-toets op uitbijters en niet-parametrisch toetsen.
- Kalibratie: responsfunctie, regressierekening, correlatiecoëfficiënt, interferentie en matrixeffecten.
- Validatie: bepalen van prestatiekenmerken van analysemethoden, zoals juistheid, herhaalbaarheid, reproduceerbaarheid, aantoonbaarheidsgrens, bepalingsgrens, selectiviteit, terugvinding, modelafwijking en robuustheid.
- Kwaliteitscontrole: opzet en onderhoud van controlekaarten, controlegrenzen, Z-score, Youdenplot.
- Meetonzekerheid: vergelijking en uitwerking van een geformaliseerd proces en bepaling met kwaliteitscontrolegegevens.
World of Laboratory:
ontmoeting, kennis en innovatie
agenda
World of Laboratory: ontmoeting, kennis en innovatie
De voorbereidingen voor de World of Industry, Technology & Science zijn in volle gang. De beurs vindt plaats van 24 t/m 27 september in Jaarbeurs Utrecht. Zoals je gewend bent, vind je de World of Laboratory in hal 7, waar ruim 150 leveranciers van laboratoriumtechnologie de laatste ontwikkelingen in producten en diensten laten zien.
Deze editie is het inhoudelijke programma vormgegeven rondom de volgende thema’s:
- Veiligheid. Onder de titel ‘Hoe veilig werk jij?’ wordt er zowel een seminar georganiseerd als een X-pedition. Dat is een tour over de beursvloer langs zes specialisten op dit gebied. Dit belangrijke onderwerp krijgt ook deze editie van WoTS een prominente plek in het programma.
- Kwaliteit. Onderwerpen zoals kalibratie, validatie en normeringen worden uitgelegd door experts en vakgenoten tijdens het seminar ‘Kwaliteit, hoezo belangrijk?’.
- Duurzaamheid in het lab. Het laboratorium is een grootverbruiker van energie, materialen, plastics en water. Duurzame oplossingen voor het lab zijn daarom erg actueel. In de X-pedition rondom dit thema kan je kennis maken met concrete oplossingen die leveranciers nu al bieden.
- Analysetechnieken. Het laboratorium digitaliseert. Meetapparatuur wordt compacter en met de komst van cloudbased werken zien we een verschuiving van analyse op het lab naar analyse op locatie. Tijdens het seminar ‘mobiele analysemethoden’ duiken de sprekers dieper in een aantal van deze methodes.
- Sample management. Goed sample management is cruciaal om betrouwbare resultaten te verkrijgen, de efficiëntie van laboratoriumprocessen te verbeteren en te voldoen aan de vereisten van kwaliteitsnormen en regelgeving. Dit belangrijke thema komt dan ook uitgebreid aan bod tijdens de WoTS.
Innovaties
Op de hoogte blijven van de laatste innovaties is een belangrijke reden om de beurs te bezoeken. De meest innovatieve producten van de exposanten dingen mee naar de High Tech Trophy. Op de beursvloer vind je een galerij van de top vier. Jij kunt stemmen op je favoriete innovatie. De winnaar wordt op donderdagavond 26 september bekend gemaakt.
Genoeg redenen dus om de WoTS in je agenda te noteren:
- De grootste laboratorium beurs in de Benelux met ruim 150 exposanten.
- Actuele thema’s om je kennis te vergroten.
- Praktische informatie waarmee je zelf direct in je lab aan de slag kan gaan.
- Netwerken met vakgenoten.
Inschrijven voor de beurs kan via de website hieronder.